Exclusieve aandacht

Individuele kindercoaching

De redenen om de stap naar een kindercoach te zetten, lopen enorm uiteen. Vaak is een criterium dat je kind iets in de weg zit. Meestal heb je als ouders al van alles geprobeerd, maar levert niks blijvend resultaat op. 

Zo kan je kind last hebben van:

  • Verlegenheid
  •  Nervositeit
  • Faalangst
  • Perfectionisme
  • Opvliegendheid
  • Problemen met eten
  • Niet willen slapen
  • Een vol of onrustig hoofd

Cadeau voor het leven

Om er maar een paar te noemen. Dit zijn inderdaad uitstekende redenen om ons te benaderen. Dan kunnen wij het probleem samen met je kind aanpakken. We leren je kind praktische vaardigheden die het zelf kan inzetten, wanneer het daar behoefte aan heeft. Dit is een geweldige investering in het welzijn van je kind, omdat je zoon of dochter hier nog de rest van zijn/haar leven plezier van heeft.

Grote zus leest kleine zus voor - Kids Mind Academy

Ingrijpende gebeurtenissen

Daarnaast kun je natuurlijk ook bij ons terecht als er ingrijpende veranderingen in het leven van je kind zijn, zoals bij een scheiding; verhuizing; of overlijden van een huisdier, familielid of bekende. Vooral als je merkt dat je kind het er moeilijk mee heeft.

Ook kunnen we je kind (en jouzelf!) helpen bij het opruimen van lichte trauma’s. Denk aan vervelende herinneringen aan narcose (bijvoorbeeld die stank van dat kapje, brrrr 🤢), een gat in je hoofd nadat je van de trap bent gevallen en niet op bezoek mogen bij opa en oma vanwege corona.

Trauma zet zich via je gevoel in je lichaam vast. Ook al zijn de trauma’s ‘licht’, je kind kan er behoorlijk last van hebben. Met als gevolg dat zijn of haar lichaam gaat protesteren. Je kind krijgt dan bijvoorbeeld last van die spreekwoordelijke steen in zijn maag, heeft hoofdpijn maar kan ook een onbestemd gevoel hebben…

Mits er geen puur lichamelijke verklaring voor is (voor zover er zoiets bestaat als ‘puur lichamelijk’ 😉) –raadpleeg daarom altijd eerst je dokter– kunnen wij jouw kind en/of jou verlichting brengen. Dit kan al in twee sessies. 

Groepstraining versus individuele coaching


Vaak zijn dit soort uitdagingen minder geschikt om in een groep aan te pakken. Daarin werken we toch meer aan algemene onderwerpen als zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfwaardering. En is er logischerwijs minder aandacht voor individuele problemen. Bovendien is het bij dit soort persoonlijke uitdagingen extra belangrijk dat je kind zich op zijn gemak voelt bij ons als kindercoach. En het in veiligheid zijn verhaal kwijt kan. 

Als kindercoach zijn wij er om te voorkomen dat een (nu nog) klein probleem ernstiger wordt. Voorkomen is altijd beter dan genezen. 

"Door te tekenen en te spelen, praten kinderen makkelijker en komen ze dichter bij hun gevoel."

Individuele kindercoaching Kids Mind Academy

Wie zijn wij

Wie zijn wij

Rianne Flikweert en Dymph Neeteson zijn beiden kindercoach. Rianne is een geboren coach en helpt mensen aan een rustiger hoofd. Ze is moeder van twee jongens van 7 en 11  jaar.

Dymph is bevoegd 2de graads docent (Spaans) en heeft jaren met tieners gewerkt op het Veurs Lyceum in Leidschendam. Nu geeft ze o.a. training bij het museum van Beeld & Geluid Den Haag aan leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Ze is moeder van twee half Engelse meisjes van 4 en 7.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Mis onze maandelijkse mindsettips voor kinderen en hun ouders dan niet. Hier zullen ook data in verschijnen voor onze (nieuwe) workshops en trainingen.

Wil je je kind(eren) opgeven of meer info: vraag[@]kidsmindacademy.nl of bel/app Rianne (Naaldwijk) op: 0643102352 of Dymph (Voorburg) op: 0614573001.

*) Overal waar ‘hij’ staat, bedoelen we natuurlijk ook ‘zij’. Iedereen is van harte welkom!

Meer van ons lezen?

Slaaptip

Waarom planten de oplossing zijn voor de slaapproblemen van je kind

Boekrecensie

De kleine Hoogbegaafdheid voor dummies

Top gedaan!

Complimenten geven: waarom de juiste manier ongelooflijk belangrijk is